Jag som står bakom Alfachis kennel heter Maude Berglund, gift med Sune. Vi har sedan 2010 uppfödning av kort- och långhårig chihuahua i hemmiljö med några kullar per år.

Vårt kennelnamn är godkänt av FCI. Vi är godkända av SKK´s kennelkonsulenter och godkända av Länsstyrelsen enligt §16 djurskyddslagen och har tillstånd för hundhållning samt uppfödning. Vi betalar skatt och redovisar moms för sålda valpar

Intresset för chihuahua som ras började 2006, då vi var på visning av ett radhus. Radhuset intresserade oss inte, därmot fastnade vi för husets tre chihuahuaor. Vilka underbara små hundar. En sådan ville vi ha! Efter ett febrilt sökande bland etablerade kennlar fann vi till slut vår första chihuahua - Grymlings Ärke Biscop. En helt underbar chihuahua med mycket lek och bus. Ett par månader senare kom Grymlings Åboy in i vårt liv. En helskön vit chihuahua med smak för det goda i livet. Våra chihuahuakillar hittade varann direkt och har en unik och ömsesidig brödrarelation. De sover tillsammans och ställer upp för varandra i alla lägen. Vart efter kom fler chihuahuaor in i vårt liv. 2010 registerades Alfachis kennel.

Även om rasen chihuahua kom in i vårt liv så sent som 2006 har vi båda lång hunderfarenhet med raser som Mops, Papillon, Cavalier King Chalies spaniel, Gråhund, Jämthund samt Amstaff. Vi har båda har vuxit upp med hundar. Min pappa Ingvar var jägare och födde upp gråhund med intresse för jaktchampions.

Förutom ett gemensamt hundintresse har vi ett gemensamt dansintresse. Varje vecka är vi ute och dansar, för det mesta i och omkring Umeå. Men i mellanåt blir det lite längre turer som Skellefteå, Ö-vik, Boden eller Sundsvall. Men också Uppsala och Stockholm. Dessutom är vi trogna besökare vid dansbandveckan i Malung - Dansfolkets eldorado

2010 medverkade vi som dansare och uppfödare i inspelningen av TV-serien "Dansbanan i Täfteå". En spännande upplevelse att stå framför kameran och samtidigt försöka vara sig själv. Serien som sändes med början den 8 februari 2011 har bidragit till en trevlig men lite ovan sitution att över en natt bli TV-kändis med hela svenska folket.

 

Information Om Oss